Kada je u pitanju moderno uređenje kupatila, postoji mnogo načina da se stvori funkcionalan i estetski ugodan prostor.

Evo top 3 saveta za moderno uređenje kupatila:

 

Savet #1: Izaberite šemu boja

Odabir šeme boja za vaše kupatilo je jedna od najvažnijih odluka kada je u pitanju moderno uređenje. Prava šema boja može učiniti da se vaše kupatilo oseća kohezivnim, umirujućim i vizuelno prijatnim.

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da odaberete pravu šemu boja za vaše moderno kupatilo:

 1. Razmotrite veličinu i izgled vašeg kupatila: Šema boja koju odaberete treba da dopuni veličinu i izgled vašeg kupatila. Ako imate malo kupatilo, svetlije boje kao što su bela, bež i siva mogu učiniti da se vaše kupatilo oseća prostranije. Ako imate veliko kupatilo, možete eksperimentisati sa smelijim bojama.
 2. Držite se najviše tri boje: Moderno kupatilo treba da ima kohezivnu šemu boja. Previše boja može učiniti da se vaše kupatilo oseća haotično i neodoljivo. Držite se najviše tri boje da bi prostor bio uravnotežen.
 3. Kombinujte različite nijanse: Korišćenje različitih nijansi iste boje može dodati dubinu i dimenziju vašem kupatilu. Na primer, možete koristiti svetlo plavu za zidove, tamniju plavu za toalet i plavu zavesu za tuš sa uzorkom.
 4. Razmislite o osvetljenju: Osvetljenje igra ključnu ulogu u tome kako se boje percipiraju. Ako vašem kupatilu nedostaje prirodno svetlo, trebalo bi da razmislite o korišćenju svetlijih boja kako bi prostor izgledao svetlije. Ako imate dovoljno prirodnog svetla, možete eksperimentisati sa smelijim bojama.
 5. Izaberite neutralnu osnovnu boju: Odabirom neutralne osnovne boje, kao što je bela ili bež, možete lakše dodati dodatke i akcente. Neutralna osnovna boja takođe može učiniti da se vaše kupatilo oseća bezvremenskim i svestranijim.
 6. Koristite akcentne pločice: Akcentne pločice mogu dodati boju i teksturu vašem kupatilu bez preopterećenja prostora. Možete koristiti akcentne pločice za svoj tuš ili kao pozadinu za svoju taštinu.
 7. Uključite biljke: dodavanje biljaka u vaše kupatilo može učiniti da se osećate umirujuće i opuštajuće. Biljke takođe mogu dodati dašak boje vašem kupatilu. Birajte biljke koje uspevaju u vlažnim sredinama, kao što su paprati i orhideje.

 

Savet #2: Nadogradite svoje uređaje

Nadogradnja vaše opreme može imati značajan uticaj na izgled i osećaj vašeg kupatila. Moderna oprema kao što su elegantne slavine, tuš kabine i šipke za peškire mogu vašem kupatilu dati savremeni štih.

Evo nekoliko saveta za nadogradnju vaše opreme:

 1. Odaberite opremu koja odgovara vašoj šemi boja: Kada birate opremu, uzmite u obzir šemu boja vašeg kupatila. Želite da vaša oprema upotpunjuje ukupan izgled i osećaj vašeg kupatila.
 2. Odlučite se za visokokvalitetne materijale: visokokvalitetni materijali kao što su hrom i nerđajući čelik mogu vašem kupatilu dodati luksuz.
 3. Razmislite o uređajima za uštedu vode: Uređaji za uštedu vode mogu vam pomoći da uštedite novac na računu za vodu i smanjite uticaj na životnu sredinu. Potražite uređaje koji su označeni kao “VaterSense” sertifikovani.

 

Savet #3: Investirajte u dobro osvetljenje

Dobro osvetljenje je neophodno za stvaranje modernog kupatila. Pravilno osvetljenje može učiniti da vaše kupatilo deluje svetlije, prostranije i vizuelno privlačnije.

Evo nekoliko saveta za ulaganje u dobro osvetljenje:

 1. Koristite više izvora svetlosti: Korišćenje više izvora svetlosti može dodati dubinu i dimenziju vašem kupatilu. Možete koristiti kombinaciju gornjeg osvetljenja, osvetljenja zadataka i akcentnog osvetljenja.
 2. Izaberite energetski efikasno osvetljenje: Energetski efikasno osvetljenje vam može pomoći da uštedite novac na računu za struju i smanjite uticaj na životnu sredinu. Potražite LED sijalice ili kompaktne fluorescentne sijalice.

 

Moderno uređenje kupatila zahteva pažljivo planiranje i pažnju na detalje. Prateći ova 3 saveta, možete stvoriti funkcionalan i estetski prijatan prostor u kome ćete uživati godinama koje dolaze.